Human Resource Management Consulting, Recruitment,Selection, Personality Testing
Management Consulting, Kiev, Ukraine
Management
Consulting
HRM Consulting
Recruitment, Selection, Personality Testing
Поиск и подбор управленческого персонала
и ключевых специалистов,
психологическое тестирование кандидатов,
внедрение методов управления персоналом

Select The Best!

Вернуться | Главная | Новости | Книги | Вакансии | Выставки в Украине |

Новые статьи

Новые вакансии

«Шлях до успіху. Зірки «Київстар»

«Шлях до успіху. Зірки «Київстар»
user posted image

Компанія “Київстар” визнана кращим роботодавцем 2006 за даними міжнародних консалтингових компаній «Ernst&Young» та PriceWaterHouseCoopers. Дослідницька компанія GFK Ukraine назвала «Київстар» кращим роботодавцем як у 2006, так і у 2007 роках (рейтинги журналу «Кореспондент»). За даними компанії «Работа Интернешнл», оприлюдненими у липні 2007 року, компанія «Київстар» зайняла друге місце у переліку найбільш привабливих роботодавців України. У рейтингу журналу «Комп&ньон» «10 компаній, що надихають» за 2007 рік «Київстар» посідає першу позицію.

16 листопада 2007 року відбулась прес-зустріч «Шлях до успіху. Зірки “Київстар”».
Присутні ознайомились із принципами та можливостями побудови успішної кар’єри на прикладах керівників підрозділів "Київстар" — компанії, яку незалежні дослідження неодноразово називали кращим работодавцем України.

user posted image

Про свій шлях до успіху, а також про свої підходами до роботи із працівниками розповідали топ-менеджери компанії:
- Леся Самойлович, заступник фінансового директора, головний бухгалтер компанії «Київстар»;
«Я дуже ціную думку своїх колег, прислухаюсь до неї, можу ініціювати дискусійні рішення якої-небудь проблеми. Однак, необхідно, щоб у команді був лідер, здатний сказати вирішальне слово. Такого методу управління потребує специфіка роботи. У нашій сфері діяльності важливо бути авторитетом серед співробітників. Мені приємно, що кінцеве рішення не обговорюється. Проте, всі мої колеги знають, що можуть звернутись до мене за порадою. З багатьма мене пов’язують дружні стосунки. Але дружба дружбою, а служба службою. Заходячи до офісу, я залишаю за дверима особисті відносини зі співробітниками. Вони це знають та цінують».

- Денис Захаренко, начальник бізнес-підрозділу масового сегменту компанії «Київстар»;
«Мотивація в роботі мого бізнес-підрозділу полягає в наступному: по-перше, працюючи над проектом, я багато речей демонструю на власному прикладі, сам виконую частину робіт, роз’яснюю, як колись робив це, намагаюся постійно тримати контакт з людьми, щоб вчасно їм допомогти. Я залучаю всіх своїх співробітників до процесу прийняття рішень. Я вважаю, що керівник не завжди орієнтується в інформаційному полі на всі 100%, щоб з першого разу прийняти ідеальне рішення. Тому я завжди консультуюся та прислухаюся до думки своїх колег».

- Йогеш Малік, технічний директор компанії «Київстар»;
«Якщо Ви менеджер, виконуйте менеджерські функції, не виходячи за рамки координації проекту. Довіряйте деталі своїм підлеглим. Ви можете порадити, разом знайти варіант розв’язання задачі. Однак, вимагайте від підлеглих власної ініціативи та власних рішень. Я люблю використовувати коучінг. Продемонструвавши колезі наочно який-небудь процес, передавши певний досвід, Ви знімаєте з себе необхідність витрачати час у майбутньому на виконання завдання. І, до того ж, надаєте Вашим співробітникам можливість самовираження».

- Надія Васильєва, начальник бізнес-підрозділу сегменту великих підприємств компанії «Київстар»;
«Будь-який топ-менеджер не виживе без тонкого знання психології, без використання індивідуального підходу до співробітників, враховуючи як їхній професійний рівень, так і рівень самомотивації кожного підлеглого. Розуміння важливіше за знання. Найефективніша методика – створити умови для виконання задачі, а потім поставити задачу таким чином, щоб людина розуміла, навіщо їй виконувати це завдання – в чому саме її мотивація. Тільки таким чином можна виявити найбільш яскраві можливості співробітника. Треба намагатися співпрацювати за підходом «виграй-виграй», де в будь-якій угоді можна дійти згоди, враховуючи обопільні інтереси».

Всі ці люди — неординарні особистості, які зробили блискучу кар’єру в компанії «Київстар». З одного боку, вони – професіонали в своїй галузі, з іншого – провідники продуманої HR-політики компанії. Саме топ-менеджери підтримують командний дух у колективі і стимулюють колег діяти заради єдиної мети.

Руководитель сектора связей со СМИ компании "Киевстар" Виктор Гоцуленко
www.kyivstar.net, www.djuice.com.ua, www.mobilych.com.ua, www.starport.com.ua

Елена Манченко,
Account executive
SPN Ogilvy Public Relations
www.spnogilvy.com
user posted image

Деловая литература

Украинский деловой портал Комп&ньоН.online

Экономические новости Украины

"Ведомости". Карьера и управление

Пресс-релизы Украины

Delo.ua. Компании и Рынки

Экономические Известия

Новости рынка недвижимости

Новости ритейла Украины

Кадровые новости IT-индустрии

Кар’єра. Крок за кроком

Интерфакс - Украина

Executive Search News

Управление Персоналом

ЛІГАБізнесІнформ:: Рынок труда

Черный список работодателей Украины

МТС Украина [official HR news]